lunes, 21 de diciembre de 2009

Bad Luck Skywalker


Qui coneix bé la meva faceta de fan d'Star Wars probablement alguna vegada haurà escoltat les meves teories o reflexions, si s'els hi pot dir així, sobre certs aspectes de la Saga. Si llegiu aquest blog de principiant ja haureu vist el que opino dels Ewoks i d'en Jar Jar.
Ara li toca a en Luke, o potser hauria de dir-li Bad Luck...
Pobre, pobre Luke.
No, de veritat, pobre pobre Luke. Per que? Anem a mirar-ho....
La història d'en Luke ja comença malament, ja que la seva mare es mor poc abans de nèixer ell. A més, el separen de la seva germaneta... però mentre la guapa Leia va a viure entre la reialessa d'Alderaan, a en Luke li toca a anar a fer de pagés a un planeta desert perillós, esclavista i controlat per els Hutts. Com veieu el pobre noi no te massa sort.
Passen els anys i evidentment en Luke es queda sense amics, ja que tots marxen de Tatooine a viure aventures per l'espai. Però quan finalment l'aventura truca a la porta del garatge d'en Luke i les coses es comencen a posar interessants (Obi Wan, jedis, espasa làser, Princessa)...zas! els imperials li cremen la casa i els oncles. El pobre Luke, amb el seu nou mentor Obi Wan, decideix marxar del planeta.
Però poc després li maten el mentor a la Death Star. Almenys abans de morir li ha ensenyat a enfrontar-se als enemics a cegues....
Per sort en Luke troba nous amics, com ara en Han i el Chewie, i coneix a la Princessa...una noia de la qual s'enamora. Però passen els anys i l'imperi contraataca a Hoth, a on a més de quedar desfigurat per tota la vida per culpa del Wampa rep una visió de l'Obi que li diu com arribar a Dagobah. Allà coneix al seu nou mentor, en Yoda. Però en Luke interromp l'entrenament per anar a rescatar als seus amics... però cau en una trampa, és mutilat i a sobre s'assabenta de que el seu pare és en Vader. Ah, i que a la Leia li agrada en Han.
Total... més val que arribi la tercera pel·licula, que això no pot anar a pitjor...
O si?
A la tercera peli es torna a quedar sense mestre, ja que en Yoda es mor. S'assebenta que la Leia és sa germana... no faré cap comentari...i a sobre li diuen que ha de lluitar amb el seu pare per tal de tornar la llibertat a la galàxia i derrotar a l'Emperador. A Endor és derrotat per un Biker Scout en una cursa de moto-jets poc abans de que els ewoks, uns éssers primitus però terribles (veure el meu post sobre ells..) l'atrapin amb una mena de macrotrampa per conills. Després es deixa capturar per l'imperi, el seu pare el porta davant l'Emperador, al final lluita amb en Vader, s'està a punt de càrregar al seu propi pare però el seu control sobre l'odi ho impedeix.
Així arriba el moments d'enfrontar-se al temible Emperador...
Evidentment perd.
Sort de l'Anankin, que es redimeix i el salva. Al final a en Luke això si que li surt bé, ja que aconsegueix fer tornar al seu pare del costat fosc. En Luke està content...però se li mor el pare allà mateix. Sigh. Típic...
En fi, per acabar el post diré que opino que en Luke és, definitivament, el personatge amb més mala sort de la galàxia... i això que només he tocat les pel·licules... al expanded universe el xaval també pilla lo seu.
Ara bé, un post així no estaria complet sense reconèixer que el pobre noi, a més de ser un gafe d'escala épica, és pur optimisme, i que sempre supera els daltabaixos. Vale que la seva aliada és la Força, però ell al igual que nosaltres també viu amb un guió escrit contra ell. Aqui trobem una lliçó que podem aprendre i utilitzar a les nostres vides....

2 comentarios:

  1. Pobre Luke! És molt dissortat. A més a més, a la Batalla de Yavin es troba un amic de Tattooine, en Biggs Darklighter, i va i en Biggs la pringa quan peta la Death Star (no és prou ràpid i afortunat com per escapar de les flames de l'explosió).

    Sort del Han, la Leia i el Chewie, i dels droides C3PO i R2D2, que si no no tindria a ningú...

    És més, a Hoth el Han el salva de la congelació, però després Han és capturat pels imperials i entregat a Bobba Fett, un caçador de recompenses que se l'emporta a Jabba el Hutt, i al Luke li costa un gran esforç rescatar-lo (arribant a enfrontar-se amb bitxos tan perillosos com un Rancor i el tot poderós Sarlacc, que digereix els seus "àpats" durant més de mil anys!!!!)... per després haver-se d'enfrontar a l'Emperador i a Darth Vader, sense l'ajuda de Obi-Wan i de Yoda... Mira que és tenaç, el Luke, eh?

    I sí, el remat final és quan un cop aconsegueix que el seu pare es redimeixi i faci el que havia de fer (salvar el seu fill de l'Emperador i salvar-se a ell mateix del Costat Fosc), està tan tocat que acaba morint. I a sobre al Luke li queda el repte d'intentar establir una Nova Acadèmia Jedi, ell solet, sense cap guia, per restablir la Ordre dels Jedis, que havía estat exterminada pels Sith. Tela, tela, tela.... Ole Luke! Ole tus "webs"!

    ResponderEliminar
  2. Tens tota la raó, Kame!!!! M'havia oblidat totalment del pobre Biggs!!! Que li dura, el retrobament, cinc minuts??????
    Pobre Luke....

    ResponderEliminar